Łazanki z kapustą i grzybami

Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.

Składniki:

Fot. Międzybrodzki Makaron - łazanki2

• Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
• kapusta kiszona - 500g
• grzyby suszone - 50g
• cebula - 2 szt.
• masło - 2 łyżki
• pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
• sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
2. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy.
3. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.