arrow Wróć
search
Wyszukaj

Makaron z makiem i bakaliami

23.12.2013

 

Podczas świątecznej kolacji nie może zabraknąć czegoś na słodko. Miód, bakalie, mak i makaron to idealna kompozycja, a jednocześnie tradycyjna wigilijna potrawa.

Fot. Miedzybrodzki Makaron - makaron z makiem i bakaliami

Składniki:
Międzybrodzki Makaron Wstążka – 250g
mak - 100g
bakalie - 100g
mleko - 150g
miód - 50g

Wykonanie:
W pierwszej kolejności parzymy przez 1 godzinę zmielony dwukrotnie mak. Makaron łazankę gotujemy al dente, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Następnie łączymy go z makiem, bakaliami, na koniec dodajemy miód. Całość dokładnie mieszamy i podajemy na świąteczne talerze.

Smacznego i Wesołych Świąt!

Twoja opinia jest dla nas ważna - oceń artykuł:
star star star star star
Obserwuj nas na Google News
gn